Kaip įveikti savo baimes?

Sveikučiai!

Kaip gyvenate? Kokios nuotaikos?

O aš tuo tarpu, šiandien rašau apie baimes...Baimes, kurios sukelia fobijas ar net panikos priepuolius.
Taip tokie yra. Net ir man tokie kartais nutinka. Pradedu labai drebėti, pradeda krėsti šaltis ir girdisi širdies dūžiai ausys, prakaituoja rankos, pasidarau baltut baltutėlė. Jie nutinka dažniausiai mokykloje, kai gresia kontrolinis darbas arba pažymio sužinojimas. O dar didesni, apsilankant pas gydytojus.
Neseniai sužinojau labai gerą pratimą jiems numalšinti. Tiesiog reikia užsimerkti ir įsivaizduoti baimę kaip bet kokios formos, bet kokios spalvos. Giliai kvėpuoti ir stengtis nusiraminti. Galvoti, kaip baimė po truputuką keičia spalvą ir mažėja, kol visiškai išnyksta. Pabandžiau. Ar padėjo? TAIP. Taip vienareikšmiškai. Bent tai akimirkai visiškai baimė numalšinama. Kartais geriu net raminamuosius.

O kokios man baimės be mokyklos?

Paniškai bijau gyvačių.

Nesu jų sutikusi ir net neįsivaizduoju kas galėtų nutikti, jeigu sutikčiau. Turbūt, net pratimas manęs nenuramintų. Turbūt kaip ir visiems, kas tik yra žiūrėję filmą "Anakondą" man sunku užmigti naktį kai tik jį pažiūriu. Net dabar, įsivedusi į "Google" paiešką "Anakonda" ir įsijungusi vaizdus vos nenumiriau iš baimės. Po keleto sekundžių išjungiau nuotraukas ir dabar meldžiuosi, kad tik nesusapnuočiau naktį.





Bijau vorų.

Turbūt kaip ir visi :). Nėra ir ko stebėtis, man tiesiog nesmagu būti ar tokį gyvį matyti.

Nemėgstu uždarų patalpų.

Gal kiek ir keistoka. Skristi lėktuvu nebijau, tačiau kaip čia su visokiais liftais? Kilti liftu man yra nesmagu. Jokia čia baime ar kas, bet tiesiog ne pats smagiausias dalykas. Man nėra klaustrafobijos, tačiau uždaros patalpos man nepatinka ir jokiais atvejais nenorėčiau ten atsidurti.

Gydytojai, ligoninės ir t.t.

Apie tai labai neišsiplėsiu. Gydytojų apsilankymai, o jeigu dar ir ligoninės ar kaip. Viskas galiu griūti negyva. Tada tikrai prasideda panikos priepuoliai. Tai yra turbūt antra baimė po gyvačių. Viso to nelinkėčiau net baisiausiam priešams.

Štai tokios mano baimės. O jūsų? Galbūt bijome tų pačių dalykų? Parašykit savo nuomonę, man ji svarbi!


En version\\
Hi!



How are you doing? What kind of mood?



Meanwhile, the lists I write about fears ... Fears that cause phobias or even panic attacks.

That is the case. Even to me this happens sometimes. I started to tremble very much, start to sink sources and hear heartbeats, sweat hands, make a whit. They happen most often at school when they are in control work or getting a grade. And even bigger when visiting doctors.

I recently found out a very good exercise to suppress. Just close your eyes and imagine fear as any form. Breathe deeply and try to calm down. Think about how little fear changes color and decreases until it goes away. I tried. Did you help? YES. Yes unambiguously. At least for that moment download fear is suppressed. Sometimes I drink even sedatives.



Okay man afraid to be in school?



Panically I fear snakes.



I have not accepted them and have not even happened. Probably, even the exercise wouldn't make me think. Probably like everyone who has been watching Anaconda. Even now, having taken Google to Anakonda and getting into the images, I hardly died of fear. After a few seconds, it is turned off and now I pray that I would not just night out.




I'm afraid of water.

What is it? Rules for issuing visas and learning to swim. This happened on Thursdays. I was afraid of that day. I was worried all day. I don't know, now it seems that nothing is going to water, but THEN ... O God. If you need to experience it again ...



I'm afraid of spiders.



Probably like everyone :). There's no wonder what I'm surprised to be or to see.



I do not like indoor spaces.



Maybe a little odd. Fly by airplane, not like you with all the lifts? Lifting up to me is not fun. No one is afraid of anything, but just not the most fun thing. I do not have question space, not a closed room for a person who is connected.



Doctors, hospitals, etc.



I will not expand on this. Visits by doctors, and so are hospitals or how. All I can do is die dead. Then really panic attacks on the project. This is probably the second fear of snakes. I wasn't even scared of the most terrible enemies.




That's my fear. And yours? G are we afraid of things? Write your opinion, it matters to me!Vaizdo rezultatas pagal užklausą „water“

Komentarai

  1. Bijau panerti po vandeniu, nes kažkada skendau kai buvau vaikas.
    Bijau žiūrėti aukštyn galva į save.
    Bijau klounų, lėlių, tų klasikinių. Brr.
    Bijau aukščio. Gal ne aukščio, o kristi bijau labiau.
    Pagalvojus, daug ko aš bijau, bet su viskuo gyvenu. Bet pvz. į kokią karuselę tai tikriausiai niekada nelipsiu.. nors.. ;D

    _
    peroksidine.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai, kad pasidalinai savo baimėmis! Gal keistai atrodys, bet neseniai prisiminiau dar vieną baimę. T.y. bijau žiūrėdama aukštyn pašokti į orą.

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai