Filmai vasarai

Štai ir atlėkė saulės žybsniai, trimituojantys, kad vasara pagaliau atėjo.
O su vasara atlekia ir filmai, juk per mokslo metus jų prisikaupė tikriausiai visas sąrašas. O toms kurioms nelabai sekėsi jį kaupti, dabar pat aprašau man žinomus "Best" filmus.

1. Man esi viskas

Įsivaizduok, koks būtų tavo gyvenimas, jei negalėtumei paliesti išorinio pasaulio? Negalėtumei įkvėpti šviežio oro, pajusti, kaip saulės spinduliai sušildo tavo skruostus bei... pabučiuoti tau patikusio vaikino? Romantiška drama „Man esi viskas” pasakoja neįtikėtiną istoriją mergaitės vardu Medelina, kuri dėl pavojingos ligos per visus savo 18 metų nė karto nebuvo palikusi sterilios savųjų namų aplinkos, ir į gretimą namą gyventi atsikrausčiusio vaikino vardu Olis, kuris neleis, kad tai jiems sukliudytų,
Pagal šį filmą, yra sukurta knyga.
Susijęs vaizdas
Kol kas šio filmo dar nespėjau pažiūrėti, bet knygą skaičiau ir ją vertinčiau 9\10 balo.


2. Vidurnakčio saulė



Septyniolikmetė Keitė (aktorė Bella Thorne) serga reta genetine liga: tiesioginiai saulės spinduliai merginai sukelia alergiją ir net gali būti mirtini. Gyvendama su ja besirūpinančiu tėčiu, mergina dienomis miega ir kuria dainas, o naktimis klajoja miesto gatvėmis, grodama gitara.

Vieną naktį Keitę užkalbina jos svajonių vaikinas. Žavųjį Čarlį (jį vaidina žymiojo Arnoldo Schwarzenegger‘io sūnus Patrick‘as), kasryt pro jos namus eidavusį į mokyklą, mergina įsižiūrėjusi jau dešimt metų. Pametusi galvą dėl netikėto susitikimo, Keitė nuslepia nuo Čarlio savo ligą. Prasideda naujas jos gyvenimo etapas – kupinas jaudulio, nuotykių ir nepatirtų jausmų. Tačiau nuslėpta tiesa ima vis labiau graužti ir gąsdinti Keitę. Pamažu mergina supranta, kad meilėje paslaptys negali egzistuoti.

3. Amitvylio siaubas. Pabudimas


Bela, jos mažoji sesutė Džiuljeta ir į komą paniręs Belos brolis dvynys Džeimsas persikrausto į naują miestą ir įsikuria sename name. Kraustytis į naujus namus niekas nenorėjo, tačiau vieniša trijulės mama Džoana, stengdamasi sutaupyti pinigų brangiam sūnaus gydymui, neturėjo kitos išeities.

Tarsi nepakaktų įtampos naujoje mokykloje, ramybės Bela neranda ir namuose. Mergina pastebi, kad juose dedasi keisti dalykai – ji nuolat sapnuoja siaubingus košmarus. Bela pradeda įtarti, kad mama nuo jos šį tą slepia. Netrukus paaiškėja, kad šeima atsikraustė į klaikiomis istorijomis apipintą legendinį Amitvylio namą, kuriame kadaise apsėstas vyras išžudė visą savo šeimą.

„Amitvylio siaubas: Pamestos vaizdajuostės“ tai stingdančios įtampos ir siaubo kupinas filmas, kuriame naujai atgimsta klasikinio siaubo filmo „Amitvylio košmaras“ istorija. Pastarasis filmas buvo sukurtas pagal tikrą istoriją, todėl šiuos tikrus siaubingus dalykus menančių detalių yra ir naujajame filme.

4. Mano stora amžinai bjauri draugė


Anesteziologė turi pažadinti savo gyvuliškus instinktus, kai ji, jos vyras bei svainis tapo medžiojamu grobiu nematytiems medžiotojams, kurie nori paversti juos visus trofėjais...Mokyklose visi skirstomi į kategorijas – populiarieji, atstumtieji, moksliukai, keistuoliai ir t.t. Tačiau Bjanka savo mokykloje visad jautėsi išskirtinė – ji nebuvo ypatinga gražuolė, greičiau eilinė vidutiniokė. Apsiskaičiusi ir sumani ji būtų puikiai tikusi moksiukų kategorijai, bet... ji buvo viena populiariausių merginų mokykloje. Geriausios jos draugės – gražuolės Džesė ir Keisė, o smagūs vakarėliai su kiečiausiais mokyklos auklėtiniais – kasdienybė.

Rodos, Bjankos gyvenimas tiesiog tobulas, bet vieną dieną viskas išaiškėja. Mokyklos futbolo žvaigždė Vestlis jai paaiškina, kad su ja visi draugauja tik todėl, jog ji yra – SABD – stora amžinai bjauri draugė. Tai terminas apibūdinantis tą žmogų, kuris pats nėra nei žavus, nei populiarus, tačiau puikiai sutaria su populiariaisias, todėl kiti bendraudami su SABD, tikisi, kad šie taps jų priėjimu prie mokyklos grietinėlės, o , be viso kito, šalia SABD gražuolės atrodo dar gražesnės, protingieji – dar protingesni, o vidutiniokai – aukščiau vidutinybės.

Sukrėsta ir įžeista šios naujienos Bjanka pasiūlo Vestliui sandorį – mergina padės jaunuoliui pasiruošti egzaminams, o šis išmokys ją, kaip iš storos amžinai bjaurios draugės tapti išties populiaria mergina...

Debiutuojančio kino režisieriaus Ari Sandelo filmas „Mano stora amžinai bjauri draugė“ buvo sukurtas pagal populiarų amerikiečių rašytojos Kody Keplinger romaną, o šis parašytas remiantis autorės asmenine patirtimi. K. Keplinger atvirą ir nuoširdžią savo pačios gyvenimo istoriją išleido būdama vos septyniolikos metų ir ši akimirksniu pakerėjo daugybę skaitytojų.

5. SAULĖLYDŽIO SAGA



Šio filmo net nepristatinėsiu, jį žino visi. Tačiau pažiūrėjus laikui bėgant vis kažką naujo supranti. Tai pats GERIAUSIAS filmas kokį tik esu mačiusi:)))

6. Aukšta klasė

Pitch Perfect

„Aukšta klasė" – tai to paties pavadinimo rašytojo Mickey Rapkino knygos ekranizacija, pasakojanti istoriją apie Bardeno universiteto studentę Bekę (akt. Anna Kendrick) ir jos aistrą muzikai.

Kasmet universitete vykstančiose acapella grupių varžytuvėse universiteto merginų grupė „The Bellas" patiria triuškinantį pralaimėjimą, tad artėjant naujoms varžytuvėms siekia žūtbūt suburti stiprų kolektyvą. Metai iš metų dainuodamos tas pačias dainas, į savo gretas priviliojusios Bekę, merginos ryžtasi mesti iššūkį acapella varžytuvių lyderiams, vaikinų grupei „Treblemakers". Tačiau ar grupės senbuvės pritars Bekės norui kardinaliai pakeisti grupės įvaizdį? O gal „The Bellas" bus sutriuškintos net nepasiekusios konkurso pusfinalių?

Puikios vokalinės partijos, muzikiniai XXI amžiaus hitai, meilė, konkurencija ir varžytuvės muzikinėje romantinėje dramoje „Aukšta klasė".













sukliudytų.

Komentarai

  1. Koks naudingas įrašas, super!
    O ,,Aukšta klasė'' mačiau visas tris dalis, bet trečia labiausiai nepatiko :/
    P.s. aš taip pat rašau blog'ą :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai